Laurentiuskoor Oudorp
Welkom bij het Laurentiuskoor te Oudorp PDF Afdrukken E-mailadres

Het Laurentiuskoor uit Oudorp/Alkmaar was een klassiek kerkkoor, opgericht in november 1953 door Riet Woldhuis-Tamis. Meer dan 50 jaar heeft zij het koor gedirigeerd. In januari 2009 heeft zij het het stokje overgedragen aan Yiorgo Moutsiaras.

Het koor werd begeleid door Juliana Hahn, piano. Zij was sinds december 2015 de opvolgster van Jelena Popović die op haar beurt sinds april 2011 de opvolgster was van Joke van Zelm.

De reguliere uitvoeringen waren elke drie weken in de Laurentiuskerk in Oudorp. Ook zongen wij in de regio en waren wij op uitnodiging beschikbaar. Elk jaar hielden wij op tweede kerstdag een kerstconcert in de Laurentiuskerk Oudorp, Herenweg 77. Ons laatste optreden was op 26 december 2017.

Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten - na meer dan 64 jaar de kerkdiensten in de Oudorpse parochie te hebben opgeluisterd - met ingang van 2018 onze activiteiten te staken. Voor ons als kerkkoor bleek de aanwas van nieuwe leden onvoldoende om de uitvoeringen op een aanvaardbaar niveau te houden.

Wij zijn de Sint-Laurentiusparochie Oudorp-Sint-Pancras dankbaar voor het faciliteren van de oefenruimte, de dirigent en organisten en pianisten. Geluidsopnamen van een groot deel van ons repertoire is beschikbaar via de link Muziek, linksboven op deze pagina en Muziekfragmenten. De fotoboeken van 1953 tot en met 2003 zijn hier beschikbaar.

Links

Muziekfragmenten (zie verder onder Muziek)


In de tuin van het Singer-museum in Laren, 2011
fotograaf: P. van Rietschoten.

 

 

Laatst aangepast op donderdag 28 december 2017 13:31