Concert 26 november 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

aankondiging concert Fux en Bach 26-11-2017

Het Laurentiuskoor uit Oudorp geeft zondag 26 november van 14.30 tot 15.30 een kort concert in de Laurentiuskerk aan de Herenweg 77 in Oudorp.

Het concert bestaat uit twee delen:

De Klosterneuburgermesse van Johan Joseph Fux. (1660-1741)

Cantata BWV 111, ‘Was mein Gott will das g’scheh allzeit’

van Johan Sebastian Bach. (1685-1750)

Medewerking verlenen:

Bauwien van der Meer (sopraan)

Petra Ehrismann (alt)

Gerben Hoube (tenor)

Michel Poels (bariton)

Ellen Postma, fluit

Thijs Dapper, hobo

en Peter Wagenaar (orgel).

Het geheel staat onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

Laatst aangepast op woensdag 27 december 2017 19:13

Kerstconcert 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Concert 26 december 2016

Traditiegetrouw zal het Laurentiuskoor Oudorp op de tweede kerstdag een kerstconcert met samenzang geven in de St. Laurentiuskerk te Oudorp. Het koor zal diverse kerstliederen en -hymnes zingen o.l.v. hun vaste dirigent. Dit jaar is er speciaal aandacht voor de Engelse componist John Rutter, die 70 jaar oud wordt. Verder zal het koor liederen van Taverner, Gauntlett, Reger en Gruber zingen. Tussendoor mag het publiek ook bekende Nederlandse kerstliederen meezingen!

Met medewerking van:
Juliana Hahn, pianiste
Rian Delis, sopraan
Jan-Paul Grotenhuis, tenor
Dick Hogenhout, organist

Yiorgo Moutsiaras, dirigent

Vrij entree met vrijwillige bijdrage na afloop

Waar: de Laurentiuskerk aan de Hereweg 77 in Oudorp
Hoe laat: 14.30 uur
Kosten: gratis, bijdrage collecte wordt gewaardeerd.
voor meer informatie: https://www.facebook.com/LaurentiuskoorOudorp/

Laatst aangepast op donderdag 29 december 2016 12:58

60-jarig bestaan Laurentiuskoor PDF Afdrukken E-mailadres

Zondag 24 november 2013 viering 60-jarig bestaan Laurentiuskoor

Beste mensen,

In november is het 60 jaar geleden dat ons Laurentiuskoor door mevrouw Riet Woldhuis-Tamis werd opgericht. Dit heugelijke feit gaan we vieren op 24 november a.s. met een heilige mis in de Laurentiuskerk en aansluitend met een receptie in de gymzaal van de school tegenover de kerk.

U bent van harte uitgenodigd.

Door de jaren heen zijn veel jongens en meisjes, mannen en vrouwen lid van het Laurentiuskoor geweest. Het zou prachtig zijn als we veel oud-leden op het jubileum mogen begroeten, zodat er een reünie ontstaat. Het koor, dat nu onder leiding staat van Yiorgo Moutsiaras, en mevrouw Woldhuis zullen ze met alle egards ontvangen.

Het is voor ons ondoenlijk om alle oud-leden van het Laurentiuskoor persoonlijk uit te nodigen voor het feest. Daarom doen we een beroep op u, lezer van dit blad. Wilt u het zestigjarige bestaan zoveel mogelijk onder de aandacht van oud-koorleden brengen?

Bij voorbaat dank.

Op www.laurentiuskoor.nl kunt u onder Archief foto’s en de oude fotoboeken met foto’s en krantenartikelen vanaf 1953 tot 2003 inzien. Ook kunt u herinneringen ophalen met het beluisteren van het grote repertoire dat u onder de knop Muziek kunt vinden.

Het bestuur van het Laurentiuskoor.

Uit: Parochieschakel oktober 2013

Laatst aangepast op dinsdag 03 december 2013 19:55

Oprichtster koor Riet Woldhuis-Tamis overleden PDF Afdrukken E-mailadres

Op donderdag 15 september 2016 is de oprichtster van ons koor op 87-jarige leeftijd overleden. De avondwake heeft plaatsgevonden op woensdag 21 september 2016 uur in de Laurentiuskerk Oudorp. De uitvaart vond de dag erna plaats, op donderdag om 11 uur in dezelfde kerk. Het was een waardig afscheid met de muziek die mevrouw Woldhuis zo mooi vond, zoals het requiem van Gabriel Fauré.

Laatst aangepast op vrijdag 23 september 2016 15:18

Korenfestival 2012 - Concert requiem Fauré PDF Afdrukken E-mailadres

KORENFESTIVAL LAREN

Op 10 juni 2012 wordt er weer een Korenfestival gehouden in Laren met vijf enthousiaste koren uit Nederland en België. Organisator is de Stichting Koormuziek Laren.

De tweede editie van het Korenfestival Laren wordt gehouden op 10 juni 2012 in de Sint-Jansbasiliek. De Stichting Koormuziek Laren heeft vijf enthousiaste koren voor dit festival uitgenodigd. Aan de feestelijk gezongen H. Mis (11:00) en het zondagmiddagconcert (14:30) wordt deelgenomen door de Zangertjes van Volendam, het Laurentiuskoor Oudorp, Vocaal Ensemble Kerkrade, Kamerkoor Waelrant uit Borgerhout (België) en het Larens Kamerkoor ‘La VocE’.

Koorwerken van Fauré, Mozart, Rutter en andere componisten worden gezongen door ca. 150 zangers (m/v) en zangertjes uit Nederland en België. Het concert is gratis toegankelijk en wordt gepresenteerd door Janke Dekker (o.a. bekend van Korenslag). Na afloop collecte.

Programma eucharistieviering

1. Dear Lord and Father of Mankind - Hubert Parry (1848-1918)
  2. Ave Maria (da Vittoria) - Tommaso Luigi da Vittoria (1549-1611)
  3. I will sing with the spirit - John Rutter (1945)
  4. samenzang: Credo III, Pater Noster
  5. Ave Verum - Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
  6. Rejoice in the Lord alway - George Rathbone (1874-1951)

Programma zondagmiddagconcert

1. Ave Verum - Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
  2. Rejoice in the Lord alway - George Rathbone (1874-1951)
  3. Ave Maria (Somma) - Bonaventura di Somma (1893-1960)
  4. Requiem: Introït en Kyrie - Gabriel Fauré (1845-1924)
  5. Requiem: In Paradisum - Gabriel Fauré (1845-1924)

REQUIEM FAURE

Tijdens het Korenfestival is er een voorproefje van het Requiem van Gabriel Fauré, gezongen door het Laurentiuskoor Oudorp en het Larens Kamerkoor 'La VocE'. Op 4 november 2011 wordt het (gehele) requiem van Fauré door beide koren gezamenlijk uitgevoerd in de Laurentiuskerk in Oudorp. In mei 2013 wordt dit herhaald in Laren.

Het requiem van Fauré bestaat uit:

1. Introït en Kyrie: koor
  2. Offertoire: koor en baritonsolo